12 Ağustos 2013 Pazartesi

Ballı Yeşil Çaylı Maske ve doğal peeling

Akşam bakımına hazır mısınız?
Anlatacağım bu maskeyi yapmaktan çok zevk alıyorum çünkü içerisindeki ürünler bile kendimi iyi hissetmeme yetiyor.

Yağlı bir cilt, sivilceler, siyah noktalardan şikayetçi olanların hazırladığım bu maskeyi denemesini öneririm.

Maskenin İçinde Neler var?
Bal
Yeşil çay
Mısır Unu



Yeşil çayı bu şekilde marketten alıp demliyorum. Bitki çaylarını ateşte kaynatmak yerine, kaynamış suya atıp 4-5 dk. demlenmesini beklemek daha doğru. Gerçek yeşil çay bulamazsanız poşet çay da kullanabilirsiniz.

2 tatlı kaşığı bala, 1 kaşık yeşil çay ve 1 kaşık mısır ununu ekleyip homojen bir karışım haline gelene kadar karıştırıyoruz. Çok katı ya da cıvık olma durumuna göre mısır unu ya da yeşil çay ekleyebilirsiniz.


Maskemiz hazır:)

30 dk. yüzünüzde bekletin, daha sonra yıkayıp nemlendirici bir krem sürün. En ideali maskeyi uygulamadan önceden su buharı yapıp gözenekleri de açmaktır, üşenmeden bunu da yaparsanız tertemiz bir cildiniz olduğunu göreceksiniz.

Yeşil çayın artanını maske yüzümüzdeyken kupamıza doldurup afiyetle içiyoruz, Böylece hem içten hem dıştan toksinlerimizden kurtulmuş oluyoruz. İşte püf nokta bu :)

Maskenin özelliklerinden de bahsedecek olursak; 

Yeşil çay; bol miktarda antioksidan içeriği ve antibakteriyel özelliğiyle herkesin kullanması gereken bir bitki. Balla birlikte sivilcelerin düşmanı:)

Bal; bu maskenin cilde pürüzsüzlük kazandırmasındaki en büyük etkenlerden. Cildiniz yumuşacık ve arınmış oluyor. Kızarıklıklar hafifliyor.

Mısır unu; adeta mikrotanecikler içeren bir peeling görevi görüyor:) Yıkarken hafif ovalama hareketleri yaparsanız siyah noktalarınız temizlenecektir.

Ne çok övdüm değil mi:) Elbette bir maskeden mucizeler beklemek doğru değil ama düzenli cilt bakımı ve haftalık uygulamayla bu maskenin etkili bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Hak verirsiniz ki lazer gibi birşey değil bu, tüm kusurlarımızı silsin ...

Deneyenler, denemek isteyenler, soruları olanlar yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum :)

Sevgıler<3



4 yorum:

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

çok meraklıyım bende böyle evde doğal yapılmış maskelere, mutlaka deneyeceğim. Bu arada peeling için de ev yoğurdu irmik ve şekere karışımı çok iyi oluyor aklınızda bulunsun :)

Gardrop Halleri dedi ki...

Merhaba;
Seni kesfettıgıme sevındım. Benımde cıldım yaglı ve cok gozeneklı, burun uzerım tamamen sıyah noktalı. Benım en sık yaptıgım dogal maske yogurt limon suyu ve e-vitamini ampulu.
Tavsiye ederim bende.
Görüşmek üzere

Shimizu Zen dedi ki...

Teşekkürler,hoşgeldın tatlım :) e vitaminini hep saçımda kullanmaya alışmıştım. İLk fırsatta maskede de deneyım o zaman :)

Shimizu Zen dedi ki...

Aaa irmiği ilk kez duyuyorum, bu tarifi bi de irmikle deneyelım bakalım :)

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)