11 Haziran 2014 Çarşamba

Plaj çantamızda neler olmalı ?

Güneş kendini göstermeye başladı! Bronzluğu sevenler olduğu kadar benim gibi beyaz kalmayı sevenler ve güneşten kaçanlar da olacaktır. Öyleyse kış boyu kullanmayı ihmal ettiğimiz güneş kremlerini çantalara atmanın zamanı geldi.  

Online satış yapan gerçek eczaneleri seviyorum. Bunlardan biri de Reçete.com... Bioderma, Avene gibi sevdiğim markalarda indirim olunca sizinle paylaşmak istedim. Güneş kremleri, tonikler, after sun losyonlar, selülit kremleri derken tatilde yanımızda olması gereken bir çok ürün var.
Bioderma markalı cilt bakım ürünleri hem indirimli hem  de 2. ürüne %50 indirim fırsatı var. Diğer dermokozmetik ürünlerin fiyatları da çok cazip.


Yaz ve tatil boyunca dikkat ettiğim genel kuralları da paylaşmanın tam sırası. Altı çizili kelimelere tıklarsanız uygun ürünlere ulaşabilir, plaj çantanıza atabilirsiniz.

1)Sivilcenin güneşle hiç anlaşmadığını unutmayın. Sivilce problemi olanların güneşlenmesini önermiyorum. Sivilcelerin artması ve izlerin derinleşmesi içten bile değil. Temizlik, tonikleme, nemlendirme 3' lüsünü aksatmayın.
2)Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için koruyucu kremler, güneşlenmeden 30 dk. önce sürülmeli ve 2 saatte bir yenilenmeli.
3)Güneşlenmeden sonra; güneş sonrası bakım ürünlerini kullanarak cildimizin yatışmasını sağlayabiliriz.
4)Yüz bölgesinde 50 SPF ürünleri tercih ederken, cildimizde 30 SPF gibi düşük koruma faktörlü ürünleri kullanabiliriz.
5)Termal su ve tonikleri buzdolabına bekleterek cildimize soğuk kompres yapabiliriz. Avene ve La Roche posay termal sular en sevdiklerim...
6)Beyazlatıcı, leke giderici ürünlerin ve derin peelinglerin kullanımına ara vermeliyiz. Güneşle birlikte hassaslaşan ciltte daha derin lekelere yol açabilir.
7)Selülit karşıtı ürünleri kullanmanınsa tam zamanı. Bol bol soğuk duş alıp kan dolaşımı hızlanan cilde masajla ürünleri tatbik edebiliriz.
8) Havuzlara ve denize girdikten sonra genital bölgeye özel temizleyici jeller kullanın mutlaka. Havuzlar vaginal mantar enfeksiyonlarını kapmak için harika yerler :(

İşte bunlar benim yaz boyu altın kaidelerim olacak! Sizin de dikkat ettiğiniz noktalar varsa ve Recete.com' dan alışveriş yaptıysanız paylaşın lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)