11 Temmuz 2014 Cuma

Çamaşır Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bir evin en temel ihtiyaçları arasında yer alan Çamaşır makineleri, banyolarımızın vazgeçilmez eşyalarından biridir. Ev kurmak isteyenler veya çamaşır makinesini yenilemeyi düşünenlerin ilgisini çekebilecek olan bu yazımızda çamaşır makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenleri irdeledik.


1. Çamaşır makinesi alınırken A+++ enerji sınıfı bir makine seçmeye dikkat edin. En üst düzeyde enerji tasarrufu sağlayan A+++ sınıfı makineler, hem bütçenizi sarsmaz hem de daha az enerji harcar. 
2. Makine seçiminde çift su girişli çamaşır makineleri tercih etmeye özen gösterin. Çift su girişi olan makineler sıcak suyu şebekeden aldığından rezistansı kullanmaya gerek duymayarak elektrik tasarrufu sağlamaya yardımcı olur.
3. Çamaşır makinesi seçerken genel enerji derecesinin yanı sıra sıkma ve yıkama enerji seviyeleri gibi kriterleri de göz önünde bulundurun. 
4.Çamaşır makinesi alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de yüksek devir hızıdır. Yüksek sıkma hızı, çamaşırlarınızın daha çabuk kurumasını sağlamakla birlikte daha fazla enerji sarfiyatına sebep olur. Bu nedenle uygun bir kurutma alanına sahipseniz sıkma hızı yüksek makineleri tercih etmeyebilirsiniz.
5. Kalabalık ve küçük çocuklu ailelerde sıklıkla çamaşır yıkandığından kısa program seçeneği olan çamaşır makinelerini tercih etmeleri daha doğru olacaktır. Böylece hem zamandan hem de enerjiden tasarruf sağlamış olurlar.
6. Çamaşır makinesi alırken dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta da yük kapasitesidir. 3kg’dan 7 kg’a kadar farklı seçeneklerde çamaşır makineleri bulunmaktadır.  Aile bireylerinin sayısı, çamaşır yıkama sıklığı gibi unsurlar makine seçiminizi belirleyici faktör olabilir. Az sıklıkta ya da az miktarda çamaşır yıkıyorsanız yüksek kapasiteli ürün tercih etmeyebilirsiniz. Çünkü bu tip ürünler enerji tüketiminizi arttırır.
7.Seçtiğiniz markanın teknik servis özelliklerini göz ardı etmeyin. Herhangi bir problem veya bozulma karşısında teknik servis ile görüşmeniz gerekecektir.
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)