10 Temmuz 2014 Perşembe

Peeling nedir, neden kullanmalıyız ? Peeling tavsiyesi !

Sizler için herkesin merak ettiğini düşündüğüm soru-cevaplardan ve ürün önerisinden oluşan bir yazı hazırladım. Beğeneceğinizi düşünüyorum :)

Donuk, mat, kırışıklıkları olan bir cilt neden oluşur?
Cildimizin doğal bir yenilenme süreci vardır. Bebeklik döneminde bu süreç harikadır, pürüzsüz ve harika bebek ciltlerine hepimiz imreniriz. Ama yaşla beraber maruz kaldığımız sivilceler, güneş ışınları, ölü hücreler; donuk, mat, lekeli  bir cilde sahip olmamıza neden olur. Cildimize yeterli nemi sağlamaz ve yenileyici ürünler kullanmazsak bu süreç daha da kötü bir hal alır.


Parlak, taze ve güzel gözüken bir cilt için neler yapabiliriz?
Cildimizin yaşla beraber azalan yenilenme hızına destek olmak için doğru beslenme dışında;  nemlendirici ürünler ve peelingler kullanabiliriz. Peeling(soyucu ürünler/maskeler) kullanırken önemli olan; cildimizi tanımak ve doğru ürünü seçmektir. Gereğinden fazla aşındırıcı, büyük tanecikler olan peelingler uygularsanız cildinizin üzerindeki koruyucu tabakaya zarar verebilirsiniz. Güzellik salonlarında bile cilt yenileme adı altında aşırı agresif ve cilt soyucu peelingler/ maskeler yapılabiliyor. Maalesef bu bilinçsiz uygulamalar bize hassas, kızarık, güneşe maruz kaldığında lekeler ve izler taşıyan bir cilt olarak geri dönüyor. Bu sebeple ister evde, ister profesyonel olarak peeling/soyucu ürünler kullanalım, mutlaka kullandığımız ürünün nazik ve cildimizin uygun olmasına dikkat edelim.


Cildimize uygun peeling nasıl seçilir?
Ben kendimce elime peelingi alıp parmaklarım arasında ezdiğimde, toz şekere benzer yumuşaklıkta olmasına dikkat ediyorum. Daha sert ve pütürlü peelinglerin cildime ağır geldiğini ve kızarıklığa neden olduğunu farkettim. Cildiniz hassas, güneşten zarar görmüş ile peeling işlemleri mümkün olduğu kadar azaltın.

 Şu aralar kullandığım ve sevdiğim peeling...?
Bahsettiğim kurallara uygun olarak  Priori AHA peeling küçük tanecikli ve cilde zarar vermeden ölü dokuları kaldıran bir peeling. Kendimce geliştirdiğim yönteme uygun olarak dokunduğumda şeker taneleriyle eşdeğer sertlikte, yumuşak bir kıvamı var. Cildi çizmeden siyah nokta olan bölgeye dairesel hareketlerle uyguladığınızda ölü dokuları kaldırabiliyor.

Bende etkisi nasıl oldu?
En çok siyah nokta oluşan burun ve çene bölgeme 3 günde 1, tüm cildime ise haftalık uyguluyorum. Uygulamadan hemen sonra bile cildimde ve özellikle burun kanatlarımda verdiği pürüzsüzlük, yenileyici özelliğini hissedebiliyorum. Makyaj altında cildim daha homojen duruyor ve kesinlikle cilde duruluk, tazelik veriyor.Yurtdışındaki kullanıcı yorumlarını araştırdığımda minik kırışıklıkları da giderdiği söyleniyor. 

Priori Advanced AHA kompleksin farkı ne?
İçeriğinde Laktik asit ve A,C, E gibi bir çok vitamin var. Laktik asit cildi nazikçe ölü derilerden arındırıp, hücresel düzeyde nem sağlıyor. Bu bileşime LCA kompleks deniliyor  ve cildin yenilenmesi, sivilce izlerinin azaltılması, kırışıklıkların azaltılması, cildin elastikiyetinin artırılması ve mat görünümün giderilmesi gibi bir çok işe yarıyor.

Başka başka :)
AHA; güzellik merkezlerinde yapılan kimyasal peeling içeriyor. Meyve asitlerinden elde edildikleri için cilde zarar vermeden nem, kollajen, elastikiyet sağlıyor. Devamlı kullanımda izlere de iyi geliyor. Bu güzel özellikleri taşıyıp taşımadığını görmek için uzun süre kullanacağım kesin.

Ayrıntılı bilgi için Prioritürkiye' ye tıklayabilirsiniz.



2 yorum:

sihirlimavi dedi ki...

Güle güle kullan tatlım, başarılı bir ürüne benziyor. Bende yok ne yazık ki...

Shimizu Zen dedi ki...

Teşekkür ederim tatlım :)

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)