8 Mart 2015 Pazar

La Roche Posay Effaclar Jel | Yüz yıkama jeli yorumları

La Roche Posay dermatologların en çok sevdiği ve tavsiye ettiği markalar arasındadır. Markaya ait spesifik sorunlara özel ürünler geliştirilmiş ürünler bulunuyor.
Effaclar serisi yağlı ve akneye eğimli ciltler için geliştirilmiş. Şu sıralar makyajımı temizlemek ve makyajın gün sonunda akneye neden olmasını önlemek için kullanıyorum.


Aknenin farklı formları var ama her tipinde de  temizlik 1. kural. Ergenlik döneminde başlayan ve çözüm bulunmadığında 20' li yaşlarda da devam eden yağlanma, sivilce ve siyah noktalar doğru cilt bakım ürünleriyle çözülebilir. Akneleriniz küçük, dokunulmadığı zaman kendi kendine iyileşen ya da dönem dönem çıkan cinstense  kendinize yağlı ciltlere özel bir bakım rutini oluşturun ve her gün uygulayın. Ancak kistik, ucu patlamayan, şişlik yaratan ve uzun süre iyileşmeyen akneleriniz varsa cilt bakımının yanında Roaccutane gibi ağır ilaçların kullanımını gerekebiliyor.


Effaclar arındırıcı temizleme jeli, cildin yağını arındırmakta oldukça başarılı. Temizlikten sonra verdiği hafif kuruluk ve ferahlık hissini  yağlı ciltlerin seveceğini düşünüyorum. İçindeki termal su sayesinde akne tedavisi gören hassas ciltleri irrite etmeden temizliyor ve mevcut akneleri yatıştırıyor. Temizlikten sonra tonik ve yağsız bir nemlendirici uygulanmasıyla aknelere öldürücü vuruşu yapabilirsiniz.

Sürekli olarak sivilce/akne sorununuz olmasa bile cildinizdeki kiri, sebumu temizlemek ve siyah nokta oluşumunu engellemek için de kullanabilirsiniz. Gün boyu cildimizde duran pudra, allık, fondöten ya da makyaj bazları cilt tarafından emilip yıllar sonra karşımıza sinsi kırışıklar olarak çıkabilir. Bu yüzden makyaja özen gösterdiğimiz kadar cilt bakımına da özen gösterilmelidir.

Son olarak; ürünün pH' ı cilde uyumlu, sabun, paraben, alkol ve renklendirici madde içermiyor.
Yaşadığınız şehirde dermokozmetik ürünlere ait bir satış noktası yoksa, online eczaneleri tercih edebilirsiniz. Bu anlamda Zonguldak' ta gerçek bir eczane olan dermoeczanem.com güvenilir bir adres. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)